Picture of Michael Anetopoulos
Michael Anetopoulos

Μεγάλη προσοχή στα πολύτιμα!

Ξέρω πως στις μέρες μας το 99% του κόσμου αγοράζει ρούχα ετοιματζίδικα και προσπαθεί να τα ταιριάξει στα μέτρα του, έστω με λίγες αλλαγές στο μήκος ή στο φάρδος κλπ.

Παλιότερα όμως, οι κυρίες αφιέρωναν πολύ χρόνο, σκέψη και χρήμα στο να επιλέξουν το ύφασμα που ήθελαν και κατόπιν έπρεπε να επιλέξουν την κατάλληλη μοδίστρα στην οποία θα εμπιστευόντουσαν το ακριβό τους ύφασμα. Δεν έψαχναν την πιο φτηνή, αλλά εκείνη που δεν θα έκοβε το ύφασμα λάθος. Γιατί αν κάποια μοδίστρα έκοβε το ύφασμα λάθος, άντε μετά να το φέρεις στα ίσια!

Εκείνες η κυρίες της παλιάς εποχής ήξεραν πως ένα αρχικό λάθος μπορούσε να καταστρέψει το πολύτιμό τους ύφασμα, όμως τώρα πραγματικά αναρωτιέμαι αν κάποιες μαμάδες αντιλαμβάνονται πως το παιδάκι τους είναι ότι πολυτιμότερο έχουν! Χιλιάδες φορές πολυτιμότερο από οποιοδήποτε πανάκριβο ύφασμα!

Και όμως αυτές οι μαμάδες στο όνομα της φτήνιας είναι έτοιμες να “κόψουν” και να “κάψουν” τα πρώτα βήματα του παιδιού τους στο βωμό του ότι πάρεις 100! Θα τρέψουν την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά απογοητευμένες σε κάποιο άλλο σχολείο ζητώντας του να διορθώσει τα “αδιόρθωτα”! Όμως θα είναι τόσο αργά όσο και στην περίπτωση του λάθος κομμένου υφάσματος.

Με τσόντες δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει το υπέροχο φόρεμα που ήθελες να αποκτήσεις, όπως και με τσόντες θα δυσκολευτείς πολύ να διορθώσεις τη ζημιά που οι φτηνιάρηδες εκεί έξω θα κάνουν στο παιδί σου.

Ξανασκέψου το και κάνε μια δεύτερη έρευνα στη αγορά. Αν το δικό μας σχολείο σας φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως θα βρείτε κάποιο άλλο λιγότερο ακριβό εκεί έξω, αλλά ένα σχολείο που δεν θα καταστρέψει τα πρώτα βήματα του παιδιού σας.

Μεγάλη προσοχή στα πολύτιμα!