Συγκρίνοντας τις τελευταίες προεκλογικές πολιτικές συζητήσεις στην Ελληνική τηλεόραση με αντίστοιχες που πολλές φορές έχω δει στη αγγλική, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και οι ελληνικές ακούγονται σαν γαυγίσματα κοπαδιού σκύλων, σε αντίθεση με τις πολιτισμένες βρετανικές συζητήσεις. Γιατί να υπάρχει αυτή η διαφορά; Μη μου πείτε ότι είναι το ελληνικό ταμπεραμέντο! Δεν θα το δεχτώ! Εγώ πιστεύω ότι είναι και αυτό θέμα παιδείας, όπως και πάρα πολλά…
Aκόμη κι αν υποθέσουμε ότι σε κάποια μαθήματα η έννοια του «δεν διαβάζει» θα μπορούσε να έχει κάποιο νόημα, στη ξένη γλώσσα η έννοια αυτή είναι τελείως απαράδεκτη δεδομένου ότι η γλώσσα δεν «διαβάζεται». Η γλώσσα μαθαίνεται με την εξάσκηση, με την τριβή, με το ενδιαφέρον για επικοινωνία. Όταν λοιπόν έλεγα στους γονείς του Γιαννάκη ότι εκείνος δεν διάβαζε…
Συναρπαστικός, παγκόσμιος και ατέλειωτος ο κόσμος του διαδικτύου γεμάτος με φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες και παιγνίδια, μπορεί να απασχολήσει μικρούς και μεγάλους για ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας. Οι περισσότεροι ενήλικες περνάμε πολλές ώρες συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ μέσω ενός smart phone, ενός iPad ή ενός υπολογιστή ως κομμάτι της δουλειάς, ή ως τρόπο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας…
Τα ξενόγλωσσα σχολεία ΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ – HUTTON βρισκόμαστε στη κορυφή της πυραμίδα των Σχολείων Ξένων Γλωσσών του Βόλου, γιατί εσείς τα φέρατε εδώ. Μας ανεβάσατε στην κορυφή για τον ασυναγώνιστο επαγγελματισμό μας, για τις πρωτοποριακές ιδέες μας, για τα κορυφαία αποτελέσματά μας τόσο στις εξετάσεις του Cambridge όσο και στη γνώση που αποκτούν οι μαθητές μας στα αγγλικά και για την ατέλειωτη αγάπη στη γλώσσα που εμπνέουμε στα παιδιά μας.